Păstrați o minte deschisă pentru a vă învăța și a vă îmbunătăți

Am citit o veche poveste Zen pe care am vrut să o împărtășesc cu dvs. Este o poveste foarte mică și simplă, dar poartă un mesaj destul de puternic.

Un tânăr a vrut să învețe practica lui Zen. Citea toate cărțile despre Zen. Apoi a auzit despre un mare maestru Zen care a fost considerat foarte priceput și înțelept. Tânărul a cerut și numirea cu el pentru a cere învățături.

Când se așezaseră, tânărul îi spuse stăpânului tot ceea ce înțelegea din lectură, spunând că Zen este vorba despre asta și că Zen este vorba despre asta, și mai departe … Maestrul a ascultat cu răbdare toate lucrurile pe care le-a vorbit tânărul După ceva timp, când tânărul și-a terminat partea de a spune, maestrul a sugerat că au ceai.

Maestrul Zen a efectuat ceremonia tradițională de ceai în timp ce elevul a stat în atenție, plecând când a fost servit, fără să spună nimic. Stăpânul a început să toarne ceaiul în paharul elevului. El a turnat până a fost plin și a continuat să toarne. Tânărul se uita cu intenție.

Ceaiul trecu peste marginea ceștii și pe masă. Stăpânul continua să toarne.

Tânărul sa agitat.

Ceaiul trecu peste marginea ceștii, pe masă și pe podea. Dar maestrul continua să toarne. A fost prea mult pentru tânăr. În cele din urmă, studentul nu se mai putea să se mai îngrijească de el. El a strigat: “Încetează!”

Stăpânul sa oprit turnând și sa uitat la tânăr, dar nu a spus nimic.

“Cupa este plină – nu va mai intra!” Tânărul a spus că se înclină.

“Ce trebuie să faceți pentru a lăsa mai mult ceai?” întrebă maestrul.

“trebuie să golim ceașca.” Tânărul răspunde repede.

Stăpânul la ținut deoparte. El îi făcu semn lui tânăr să se așeze și să-i ofere ceaiul. În timp ce beau ceai, maestrul a spus: “La fel ca această ceașcă, mintea ta este plină de propriile păreri și preconcepții. Cum poți să înveți ceva dacă nu ți-ai golit paharul?

Cu toții am vrea să ne îmbunătățim viața. Cu toții ne uităm la oportunități de a ne juca mai bine. Să căutați cheile care conțin răspunsurile pentru interogările noastre. Dar, asemenea tânărului, suntem cu toții plini de propriile credințe și de nesiguranță. Suntem atât de siguri că nu vrem să plece. Acest lucru ne face neconfortabil.

Cu toții respingem multe șanse prezentate în fața noastră doar pentru că suntem încăpățânați și aproape de ceva care merită un proces. Nu suntem deschiși la idei sau descoperiri noi, de fapt, că ar fi fost cel mai mare nor care ne-a aruncat. Se întâmplă de-a lungul vremurilor. Suntem vinovați de a respinge descoperirea că pământul se învârte în jurul soarelui și nu altfel așa cum credeam la vremea aceea.

Am avut o batjocură de ideea că zborul asistat este posibil pentru oameni. Totuși, natura generoasă continuă să prezinte șansele. cei care învață din greșelile din trecut iau șansa. Alții merg cu ochii închisi.

Recent, am primit un e-mail spunând că El știa totul despre carisma, atracție și interacțiune. Și nu crede că ebook-ul “Power of Charisma” nu poate fi de mare ajutor. Bine! Ar putea fi adevărat pentru acel individ. Am, de asemenea, o mulțime de e-mailuri care au o notă de mulțumire.

Dar asta este în afară de punct.

Este important să aveți o minte deschisă și să analizați chestia înainte de a închide ușa. Da! oamenii sunt înșelați de lucruri inutile. Dar o abordare prudentă ar rezolva această problemă.

Tine minte! Viața este o serie de lecții. Dacă nu învățați bine o lecție, va trebui să o învățați din nou.

Reply