Asigurați-vă că apel telefonic de afaceri cu încredere!

Călătorind în călătoria vieții, ne confruntăm adesea cu teama necunoscutului. Pentru mulți, acest lucru poate lua forma unui important apel telefonic de afaceri pe care ei știu că este în interesul lor de a face, dar se tem să formeze numărul din cauza fricii de ceea ce s-ar putea întâmpla. Următoarea poveste ilustrează modul în care gândirea defectuoasă și frica de ceea ce se află în față ne poate face să ezităm, să pierdem încrederea și să ne lăsăm ocaziile rare. Pentru a evita această situație deflatantă înfundând perspectivele dvs., citiți-vă și reflectați-vă asupra situației particulare în timp ce mergeți …

În rolul meu de antrenor de vorbire, un om de afaceri a mărturisit că a fost pe cale să facă un apel telefonic foarte important unui potențial partener de afaceri în Germania și era într-adevăr îngrijorat să spună ceva greșit în timpul chemării și să-și desființeze toată munca grea.

“Chiar vreau să formez acest parteneriat și să fac lucrurile să meargă cât mai curând posibil”, a mărturisit el. “Va fi prima dată când le voi vorbi prin telefon – și prima dată când voi face un astfel de apel!” El a adăugat că a lucrat la acest proiect prin e-mail pentru o perioadă destul de îndelungată și nu a vrut un apel telefonic ciudat pentru a distruge această ocazie o dată în viață.

De asemenea, am aflat că a primit un răspuns pozitiv cu 3 săptămâni înainte de aceasta pentru munca extinsă făcută până în prezent, dar nu a auzit nimic de atunci. Așa că depinde mult de acest apel. El a fost disperat pentru ajutor: “Aș aprecia cu adevărat câteva sfaturi despre cum să obțineți acest drept”, a cerut el. După o gândire atentă, i-am oferit următoarele:

Este evident că acești oameni sunt conștienți că ați lucrat la acest proiect de ceva timp. Până acum ți-au dat seama că ești demn de încredere și cunoști lucrurile tale, de aceea ți-au trimis un răspuns pozitiv acum 3 săptămâni! Dar germanii sunt cunoscuți pentru că sunt foarte metodici și fac totul ca “lucrul cu ceasul” și verificând lucrurile de mai multe ori. Trebuie să fii conștient și de asta. Deci ai răbdare. Este probabil un lucru foarte sigur că aceștia fac lucruri într-un mod atât de meticulos.

Acestea fiind spuse, când le cunoașteți, sunt foarte prietenoase și abordabile. Lucrul important pe care trebuie să-l țineți minte este că ați primit un răspuns pozitiv, astfel că acest lucru ne spune că sunt cu adevărat interesați de ceea ce aveți de oferit. Țineți minte, de asemenea, că agendă dvs. ASAP ar putea să nu fie a lor, dar odată ce sunt mulțumiți că toate “Ts” sunt traversate și toate “Is” sunt punctate, probabil că vor fi supuse progresului.

Deci, acum la telefon: Mi-ai spus că e prima dată când faci un apel telefonic în străinătate, cum ar fi asta. Dar, ca antreprenor australian de afaceri, nu-mi puteți spune că nu ați făcut niciodată o altă chemare de afaceri importantă aici sau în altă parte în străinătate! Este într-adevăr doar un altul dintre aceste telefoane importante unde trebuie să fii o persoană prietenoasă, plăcută și să vorbim în interesul altora.

Și este foarte important să organizați lucruri astfel încât să vorbiți cu factorul decizional implicat și nu cu o persoană cu o autoritate mai mică. Ignorant față de particularitățile situației, acest individ ar putea să torpice din greșeală întregul lucru. Lucrul central aici este pentru tine de a face contact personal cu această persoană-cheie, astfel încât el este asigurat de vocea dvs. prietenos. Încercați și rupeți gheața cu un comentariu interesant despre ceva care este de interes actual în Germania (faceți un Google rapid pentru a afla cele mai recente). Apoi, ați putea intra în motivul pentru care ați sunat cu ceva de genul: “Principalul motiv al apelului este că, în urma răspunsului dvs. pozitiv la posibila noastră colaborare acum o lună, m-am întrebat care este situația actuală a discuției noastre și dacă a existat altceva ce trebuia să știi? ”

În acest moment, nu mai spune nimic altceva. Doar lăsați-l să vorbească.

Mai presus de toate, nu vă vedeți în nici un fel inferior față de această persoană cheie. Cunoașteți-vă propria valoare de sine în ceea ce aveți de oferit ca expert în domeniul dvs. și cum puteți beneficia de ambele părți din viitorul parteneriat. Scopul întregului apel este acela de a atinge baza, de a face contactul uman și de a ține lucrurile în picioare. Ținând cont de faptul că folclorul german dorește să verifice totul. Dar când ei iau o decizie, ei o iau.

Ca o regulă, germanii vorbesc bine engleza și ajung destul de bine. Tot ce trebuie sa faci este sa te concentrezi pe una sau doua intrebari deschise pentru a scoate in evidenta orice ingrijorare poate avea. Apoi, lăsați conversația să meargă unde dorește în timp ce explorați terenul comun și răspundeți la orice întrebări care apar. Și nu fiți încurcați de toate acestea pentru că probabil va aprecia faptul că l-ați contactat personal pentru că nici deciziile nu sunt ușor pentru el!

După ce am reflectat asupra acestor comentarii pentru câteva zile, clientul meu a scos curajul și a făcut acest apel telefonic. Mi-a spus că nu poate să creadă cât de bine a mers totul. Partenerul său potențial de afacere chiar sa aventurat că merge la următorul pas! El a descoperit că singurul ingredient vital care lipsea până atunci era el și acest om vorbind unul pe altul ca ființe umane calde. Singurul mod în care ar fi putut să se întâmple asta a fost cu acel telefon.

Adesea, în viață, cea mai mare frică a noastră este teama de frica în sine. Deci, reflectați-vă asupra versiunii dvs. de idei de mai sus, apoi ridicați telefonul și efectuați apelul!

Să rezumăm esența tuturor acestor lucruri în 6 pași simpli

1. Acordați o atenție deosebită abordării dvs. și mesajului cheie pe care doriți să-l transmiteți.
2. Mențineți motivul principal al apelului simplu și clar. Asigurați-vă că tot ceea ce spuneți reflectă un beneficiu pentru destinatar.
3. Înainte de convorbire, trebuie să fii conștient de cine sunt acești oameni, de filosofia lor și de felul în care se află lucrurile.
4. Reflectați asupra a ceea ce ar putea să se gândească la motivul dvs. de a telefona. Acest lucru stau confortabil cu interesele lor?
5. Cunoașteți propria dvs. valoare de sine și de ce ați câștigat dreptul de a fi expertul de ajutor. Nimeni nu vrea să facă afaceri cu o persoană care nu este sigură de ei înșiși!
6. Întotdeauna străduiți-vă să fiți prietenoși și plăcuți.

Reply